Cursuri Kiteboarding Cursuri Kitesurfing

Fly for your life! Aici vei descoperi ce inseamna kiteboardingul. Un sport extrem, un stil de viata, o pasiune... un zmeu purtat de vant.


Ce este kiteboardingul?


Kiteboardingul sau kitesurfingul este un sport de apa de suprafata care combina aspecte legate de wakeboarding, windsurfing, surf, parapanta si gimnastica intr-un sport extrem. Un kitesurfer sau kiteboarder beneficiaza de puterea vantului si este propulsat pe apa pe un kiteboard sau o placa de surf. Kiteboardingul implica deplasarea pe apa cu ajutorul unei placi si a unei aripi (zmeu, kite), aripa ce genereaza forta de tractiune in momentul in care este pusa in vant. Exista mai multe stiluri de practicare al acestui sport, incluzand freeride, freestyle, race, wakestyle, jumping, airstyle, course racing, etc.

Kiteboardingul este un sport relativ nou, introdus in anii 90, dar cu o continua dezvoltare atat in randul producatorilor de echipament cat si in randul riderilor. Este sportul cu cea mai rapida expansiune, numarul practicantilor crescand exponential de la an la an.

Kiteboardingul este un sport EXTREM si practicarea lui fara cunostinte atat teoretice cat si practice poate conduce la accidentari grave sau chiar mortale. Practicarea kiteboardingului presupune existenta unui luciu de apa si a unei prognoze bune de vant. Am putea spune ca se poate practica oriunde unde bate vantul, insa nu este chiar asa.

Cat dureaza un curs?


Un curs complet de kiteboarding dureaza in medie intre 3 si 5 zile. Sunt multe variabile care influenteaza durata, cea mai importanta este data de intensitatea vantului si apoi conditiile meteo, locatia, disponibilitatea fiecarui elev, adaptabilitatea la efort, gradul de asimilare al cunostintelor teoretice si practice. Sunt elevi care in a treia zi fac tura pe placa si altii care amana un pic acest moment. Per total sunt 16 ore de curs, impartite in module, fie in zile consecutive atunci cand vantul permite, fie separat in zilele optime cursului de kiteboarding.

Care este structura cursului?


Modulul Discovery 4-6 ore

Elevii descopera terminologia specifica, regulile de siguranta, gestionarea echipamentului adecvat, set-up, controlul zmeului de antrenament, interpretarea conditiilor meteo cat si a caracteristicilor locatiei.

Acest program va introduce complet in lumea kiteboardingului si va pregateste pentru urmatorul nivel in care veti transfera abilitatile dumneavoastra obtinute pe teren in practica pe apa, totul in cel mai sigur mod posibil.

Veti deveni "user friendly" cu kite-ul, veti invata sa-l controlati, veti sti sa lansati si sa aterizati zmeul si foarte important pentru siguranta dumneavoastra veti sti sa actionati sistemele de siguranta (safety systems).

Este momentul in care descoperiti kiteboarding-ului iar zmeul devine un prieten apropiat aratandu-si adevarata putere. Acum, invatam si experimentam primii pasi ai acestui sport extrem, kiteboarding-ul.

Cerinte preliminare: o buna conditie fizica, motricitate, disponibilitate la efort, abilitati de practicare a inotului.

Acum este momentul in care visul incepe!

Dupa parcursul acestui curs, veti fi competenti in:

Modulul Intermediar 8-10 ore

Acest curs nivel intermediar este conceput pentru a transfera aptitudinile dobandite si practicate pe teren in apa. Veti simti pentru prima data puternicele vibratiile ale vantului catre zmeu vostru si veti invata sa le valorificati. Veti invata sa obtineti putere cu zmeul si prin miscarea controlata a zmeului / kite-ului, atat downwind cat si upwind (pe directia vantului cat si in directia opusa vantului), veti dobandi abilitatile care vor pune bazele unei miscari in conditii de siguranta pe apa. Astfel, veti deveni competenti si veti asimila cea mai importanta abilitate din kiteboarding - realizarea unei opriri controlate!

Veti reusi waterstart-ul cu placa !!!

Apoi, cu multa practica si exercitii, veti realiza schimbarea directiilor de deplasare si recuperarea placii. Pasul urmator este progresul la urmatorul curs, unde veti putea sa inchiriati echipamente, sa faceti practica sub supravegherea unui instructor level 2, sa invatati sa va miscati pe apa in mod independent si chiar sa faceti cateva trick-uri, cum ar fi primul salt!

Cerinte preliminare : Modulul Kiteboarder Nivel 1 Discovery absolvit si capacitatea de a inota .

Este timpul pentru a te uda si a simti puterea vantului in timp ce aluneci pe apa!

Dupa ce veti asimila acest curs, veti fi competenti in toate din urmatoarele:

Nivel 1A
 • Identificarea directiilor de vant in conditii de siguranta pentru kiting
 • Identificarea pericolelor din jur
 • Setarea unui zmeu/kite de antrenament
 • Cunoasterea si folosirea practica a sistemele de siguranta
 • Transportul si pozitionarea zmeului in mod corespunzator.
Nivel 1B
 • Deprinderea abilitatilor de baza ale zborului cu kite-ul de antrenament
 • Lansarea si aterizarea zmeului de antrenament cu un asistent
 • Rasucirea si derasucirea liniile zmeului in timp ce acesta zboara
 • Pozitionarea si schimbarea directiei in timp ce zboara kiteul
 • Identificarea si folosirea ferestrei de vant
Nivel 1C
 • Setarea unui zmeu/kite cu 4/5 linii
 • Verificarea inainte de zbor a echipamentelor si setarilor zmeului
 • Verificarea in zbor a echipamentelor si setarilor zmeului
 • Actionarea release-ului si activarea leash-ului
 • intelegerea si utilizarea semnalelor internationale de comunicare
 • Lansarea si aterizarea zmeul la un asistent si ca un asistent
Nivel 1D
 • Controlul zmeului prins in ham (harness) folosind o mana si doua maini
 • intelegerea sistemului power si depower si utilizarea sistemelor de siguranta
 • Invatarea abilitatilor avansate de zbor cu zmeul
 • Controlul complet al sistemelor de putere ale zmeului in zbor
Nivel 1E
 • Aterizarea zmeului/kiteului prin actionarea sistemului de release
 • Recuperarea barii si a zmeului
Nivelul 2F
 • Intrarea si iesirea din apa in mod independent in conditii de siguranta cu total control al zmeului
 • Relansarea din apa (water re-launch) a zmeului / kiteului
 • Tragerea / miscarea ( body drag) corpului in directia vantului
 • Mentinerea pozitiei corecte a zmeului in fereastra de vant
 • Schimbarea de directie la stanga si la dreapta in timp ce corpul este tras de zmeu ( body dragging)
 • Auto-salvare (self rescue) in apa adanca
Nivelul 2G
 • Tragerea / miscarea corpului in directia opusa vantului (body drag upwind) pentru a recupera placa
 • Tragerea / miscarea corpului in directia opusa vantului si controlul placii cu o singura mana
 • Intrarea si iesirea in acelasi punct in timp ce corpul este tras in directia opusa vantului (upwind body dragging)
Nivelul 2H
 • Cunoasterea zonei de putere din fereastra de vant pentru startul din apa
 • Cunoasterea regulilor de siguranta si teoria pentru startul din apa (water start)
 • Pozitionarea kiteboardului in picioare si mentinerea unei pozitii corecte pentru startul din apa
Nivelul 2I
 • Startul din apa in ambele directii (stanga & dreapta) si o plimbare pe distanta scurta
 • Realizarea unei opriri controlate
 • Interpretarea prognozei meteo
 • Determinarea puterii, directiei si calitatii vantului
 • Cunosterea regulilor de prioritate
 • Cunoasterea echipamentului, setarea si alegerea acestuia in functie de conditiile meteorologice

Unde se desfasoara cursul?


Cursul de kiteboarding se poate desfasura in mai multe locatii. Fie in Romania, la Marea Neagra sau pe lacul Fundata, fie pe insula Gokceada din Turcia sau pe insula Lefkada in Grecia. Ne uitam si catre alte locatii din Egipt, Filipine, Thailanda, Muntenegru, Croatia, Spania, Germania sau Franta si suntem deschisi catre orice propunere. Depinde doar de tine sa gasim coordonatele de succes ale unei locatii frumoase.

Ce iti ofera zmeii.ro?


Pentru toata durata cursului iti asiguram si punem la dispozitie echipamentul complet adecvat. Incepand cu zmeul de antrenament, harness-ul, zmeul sau kiteul potrivit, placa, echipamentul de siguranta (casca, vesta, cotiere, etc) si alte accesorii. Totul pentru un curs profesionist desfasurat in cele mai bune conditii si la un standard ridicat de siguranta.
Bineinteles, totul se va completa cu sesiunea foto, un cadou personalizat, stickere decorative si o superpetrecere de absolvire.

In plus, iti oferim consultanta pentru calatorie si diverse tips-uri specifice.
Te consiliem in alegerea cazarii pentru locatiile din Gokceada, Lefkada sau Marea Neagra si iti personalizam cele mai bune recomandari in functie de preferintele tale.

Ce primesti de la zmeii.ro dupa absolvirea cursului de kiteboarding?


La absolvirea cursului vei primi know-how, cursul teoretic de kiteboarding, cursul practic de kiteboarding, mentenanta all life, consultanta gratuita pentru achizitia de echipament, recomandari pentru si la furnizorii de echipament, preturi preferentiale la echipament in baza recomandarii zmeii.ro, bonusuri suplimentare cumulate pentru elevii veniti la curs prin recomandarea ta, cadou personalizat, stickere decorative, sugestii pentru locatiile de kite, preturi reduse la cazare in locatiile partenere si alte beneficii colaterale.

Care este pretul unui curs?


Cursul de kiteboarding are foarte multe variabile care influenteaza pretul. Cu siguranta, in urma unei discutii in care vom puncta anumite amanunte, vom reusi sa gasim impreuna cea mai buna solutie financiara pentru tine si prietenii tai. In anumite conditii poti beneficia de curs chiar si gratis!!!! Da, gratis...cursul de kiteboarding poate fi si gratis...cum? Hai sa povestim, sa ne cunoastem, fie la un telefon fie printr-un e-mail sau de ce nu la o cafea sau ceai si apoi sa construim de comun acord planul financiar al cursului. Noi te asiguram de MAXIMA disponibilitate in a gasi cea mai buna solutie financiara!!!!....Totusi, te rugam sa iei in calcul un buget cuprins intre 0 - si ,,,,si cat ai vrea tu sa platesti pentru un curs profesionist de kiteboarding?

Ce inseamna o buna prognoza de vant ?


O prognoza buna de vant depinde de "gustul" fiecaruia. Sunt rideri care prefera vantul mai soft, intre 12-18 knts/ noduri iar altii se dau in vant mai tare, 20-25 knts/noduri. Totul in functie de nivelul de pregatire, de provocarile asumate, de conditia fizica a fiecaruia, de echipamentul detinut si nu in ultimul rand de perceptia fiecaruia asupra kiteboardingului. In principiu, ca sa ne miscam pe apa am avea nevoie de un vant minimal de 12 noduri. Asta pentru un rider cu greutate medie 70-85 kg, si cu o placa (kiteboard) medie. Viteza vantului poate fi masurata precis cu un anemometru si exprimata in metri pe secunda, kilometri pe ora sau noduri. Cand vorbim despre viteza vantului in acest sport, cea mai uzuala unitate de masura este knot (nod). Un nod = 1.85 km/h = 0.51 m/s.

Mai multe detalii despre intensitatea vantului puteti regasi aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Scara_Beaufort

De ce sa alegi Zmeii pentru cursurile de kiteboarding?


3 motive care te ajuta sa ne alegi:

 • Realizam cursuri private (maxim 2 persoane) si semiprivate (maxim 4 persoane) cu echipament individual
 • Toate cursurile sunt personalizate pe curba de invatare a elevului
 • Personalizand lectiilor elevilor identificam rapid provocarile si lucram individual cu elevul pentru a-i ajuta progresul