Intrebari Frecvente


O mare parte dintre necunoscutele tale legate de cursul de kiteboarding le vei gasi aici. Daca totusi mai alte intrebari la care nu ai gasit raspunsul potrivit, te rugam... nu ezita sa ne contactezi.

“Fly for your life!”

+ extinde toate

Cursul de kiteboarding se desfasoara pe perioada celor 3-5 zile, in 16 ore de curs, urmarind structura celor 2 module IKO si trecand prin mai multe niveluri de invatare
  • se vor descoperi terminologiile specifice, regulile de siguranta, gestionarea si set-up echipamentului, controlul zmeului de antrenament, interpretarea conditiilor meteo cat si a caracteristicilor locatiei
  • exercitii cu kite-ul, prima data cu un zmeu de antrenament ( trainer kite in 2 linii care nu dezvolta foarte multa forta) si apoi cu un kite in 4 linii (gradual, cu marimi diferite in functie de intensitatea vantului)
  • se va exersa lansarea, manevrarea si aterizarea kite-ului in conditii de siguranta...pentru prima data pe plaja si apoi in apa
  • veti invata tehnicile de relansare din apa a kite-ului si ne vom deplasa prin apa folosind forta de tractiune a kite-ului (body dragging)
  • veti invata să obtineti putere cu zmeul si prin miscarea controlata a acestuia atât downwind cat si upwind (pe directia vantului cat si in directia opusă vântului), veti dobândi abilitatile care vor pune bazele unei miscari în conditii de sigurantă pe apă
  • veti deveni competenti si veti asimila cea mai importanta abilitate din kiteboarding - realizarea unei opriri controlate!
  • veti reusi waterstart-ul cu placa!!!
  • se vor exersa plimbari pe distanta scurta pentru controlul vitezei si a directiei de deplasare.
Noi oferim tot echipamentul pentru cursul de kiteboarding. Tu trebuie sa ai la tine un prosp, costumul de baie (o bluza lycra ar fi ideala sau un costum de neopren in cazul in care desfasuram cursul in luni cu apa mai rece) si papucii sau sandalele de plaja. Daca este soare nu uita ochelarii de soare, crema de protectie solara ( recomandam una cu SPF >30, rezistenta la apa) si ceva pentru acoperit capul (o bandana, palarie sau sapca).
Cursul de kiteboarding se poate desfasura in mai multe locatii. Fie in Romania, la Marea Neagra sau pe lacul Fundata, fie pe insula Gokceada din Turcia sau pe insula Lefkada in Grecia. Ne uitam si catre alte locatii din Egipt, Filipine, Thailanda, Muntenegru, Croatia, Spania, Germania sau Franta si suntem deschisi catre orice propunere. Depinde doar de tine sa gasim coordonate de succes ale unei locatii frumoase.
Pentru toata durata cursului iti asiguram si punem la dispozitie echipamentul complet adecvat. Incepand cu zmeul de antrenament, harnessul, zmeul sau kite-ul potrivit, placa, echipamentul de siguranta (casca, vesta, cotiere, etc) si alte accesorii. Totul pentru un curs profesionist desfasurat in cele mai bune conditii si la un standard ridicat de siguranta.
Bineinteles, totul se va completa cu sesiunea foto, un cadou personalizat, stickere decorative si o superpetrecere de absolvire. Si bineinteles cardul de membru IKO care iti va fi folositor in multe locatii de kiteboarding din lume, fie pentru acces fie pentru inchirierea echipamentului.
La absolvirea cursului vei primi know-how, cursul teoretic de kiteboarding, cursul practic de kiteboarding, mentenanta all life, consultanta gratuita pentru achizitia de echipament, recomandari pentru si la furnizorii de echipament, preturi preferentiale la echipament in baza recomandarii zmeii.ro, bonusuri suplimentare cumulate pentru elevii veniti la curs prin recomandarea ta, cadou personalizat, stickere decorative, sugestii pentru locatiile de kite, preturi reduse la cazare in locatiile partenere si alte beneficii colaterale.
Multe persoane se intreaba de ce si mai ales cum zboara zmeul /kite-ul? Unii, din fire mai mucaliti, ar raspunde ca asa vrea el si ca poate. Multi altii, cred ca doar tubul umflat si purtat de vant impreuna cu panza intinsa sunt elementele care fac zborul posibil. Altii, ne vor spune doar ca este important ca zboara, fara sa stie si de ce. Adevarul are la baza principii de fizica si termodinamica.
Kite-ul zboara conform acelorasi legi fizice care reglementeaza zborul pasarilor si al avioanelor. Asa cum am spus pe zmeii.ro, zmeul transforma forta vantului in forta de tractiune.


Nu, nu este nevoie. Important este sa fii motivat, dornic sa inveti si sa accepti o noua provocare in viata ta. Daca esti o persoana activa si sportiva cu atat mai bine, te vei simti in mediul tau. Daca ai un alt mod de viata si esti oarecum sedentar, cu siguranta iti va placea ritmul nostru. Marea, vantul si kite-ul vor fi ingredientele de succes pentru tine!
Asa cum iti spuneam la pagina “Cursuri Kiteboarding”, cursul respecta structura IKO si este impartit in doua module, Discovery si Intermediate, fiecare cu mai multe niveluri de instruire.
Per total sunt 16 ore de curs cu un cost de 400 de euro/elev, pret valabil pentru cursurile organizate in grup de minim 3 persoane. Cele 16 ore de curs vor fi impartite pe parcursul a 3-5 zile, in functie de locatie, de disponibilitatea elevilor dar in special de perioada in care avem vant. Ne dorim mereu vant la curs, studiem prognozele, facem analize si programam tripurile in functie de prognoza de vant, dar uneori exista si zile in care vantul nu sufla. Atunci, vom aprofunda teoria la maxim si vom reprograma orele in functie de disponibilitatea de moment, atat a elevilor cat si a instructorilor.
Daca vrei sa faci doar o parte din curs, stabilim numarul de ore si pretul impreuna. La fel se intampla si daca vrei un curs privat in care instructorul se va ocupa personal si exclusiv de tine….stabilim amanuntele de comun acord.
Daca esti elev sau student si ne arati carnetul de elevul / student, nu-i nevoie sa ai numai note mari te primim chiar si cu restante, iti oferim o reducere de 10% la cursul de kiteboarding. Reducerea se aplica pentru cursul integral, respectiv pentru cele doua module Discovery si Intermediate.
In functie de locatia unde se va desfasura cursul, iti recomandam cele mai bune variante de cazare, totul pe stilul si in bugetul tau. Avem experiente placute la hotel, pensiuni, rulota si chiar la cort. Ca exemplu in Gokceada la hotel, un cost mediu este intre 10-15 euro / persoana, iar in Lefkada la pensiune 15-25 euro / persoana, ambele cu mic dejun inclus.
In principiu putem asigura si transportul pana la destinatie. Depinde de fiecare in parte ce si cum vrea, de numarul de persoane si de alti factori. Discutam punctual pentru fiecare trip in parte. Din experienta ultimilor ani, am observat ca majoritatea elevilor prefera transportul propriu individual (uneori sunt insotiti si de familie sau prieteni). Exista insa si un public adept al sharing-ului auto si aceasta varianta este foarte buna pentru gestionarea si economisirea costurilor de transport.
Ne puteti contacta telefonic sau printr-un email. Aici here mai multe informatii.