Kiteboarding Kitesurfing Blog

Fly for your life! Aici vei descoperi ce inseamna kiteboardingul. Un sport extrem, un stil de viata, o pasiune... un zmeu purtat de vant. Impreuna cu tine vrem sa ne bucuram de aceasta lume minunata a kiteboardingului.

Zmeul și cryptomonedele! Primii pași in lumea monedelor virtuale!


Când ai pasiuni, totul costa! Zmeie noi, tripuri, bilete de avion, cazari, o companie plăcută și multe alte cheltuieli neprevăzute. Iată-ne din nou in Boracay intr-o pauza scurta de vânt cu gândul și privirea către cryptomomede. Da, cryptimomedele, noul tren in care trebuie sa urci acum, cu un pas înainte de a ajunge in gara unde toți ceilalți călători vor da navala.

Cand ești inspirat de Levantin, locul in care soarele răsare și de o gașca frumoasa de prieteni, ideile investiționale apar rapid. Purtate de briza insuficienta zborului nostru și udate de gustul fin al unui vin rece, cryptomonedele, însoțite normal de backgroundul lor (termeni, grafice, platforme, ICO, token, echange-uri, portofelele, etc) își fac loc printre zmeiele ce stau linistite in așteptarea vântului. Sunt gata pregătite doar sa le startam ... ca și o lansare de kite.

(Fraza următoare ar trebui sa apăra la final, dar pentru a accelera decizia de apartenența in lumea cryptomonedelor apare acum)....

“Și ca sa rămânem pe “plaja” kiteboardingului, îți spun doar atât, dacă înțelegi tehnic cum se lansează zmeul / kiteul, vei înțelege ușor cum sta treaba in lumea cryptomonedelor.”

In jurul nostru, in lumea fizica dar mai ales in cea virtuală, am regăsit o mulțime de teachers, mentori, guru, leaderi atotcunoscători .... muIti dintre ei fără sa poată exprima cursiv, simplu și etapizat o prezentare a acestui fenomen. Aproape toți sunt maestri, sfătuitori de teorii, însă fără accent pe puterea exemplului și mai ales practici trăite prin investiții directe. Ca și la kiteboarding de-altfel, toți profesori și instructori!

Ca sa nu ne lungim, ca deja vântul se pornește și asta-i pasiunea de baza, sintetizez pe scurt o cale de acces spre cryptomonede.....ca doar toți vrem bani și informații.

cryptomonede

Poți deține cryptomonede in doua feluri: descoperindu-le (adică prin săparea / minarea lor) și prin investiții financiare.

Cum mineritul încă nu îmi este familiar, investiția financiară devine poarta de acces către ele. Astfel:

  1. Primul pas este să ai banii pentru investiție. Și ca un sfat personal, acei bani trebuie sa fie un surplus, o suma pe care ești dispus sa o pierzi. Niciodată nu investi din împrumuturi sau din banii de pâine... înțelegi tu ce și cum. Banii pot fi intr un cont, fie in lei, euro, usd sau cash. Platforma găsită de mine pentru alimentare permite transferul bancar cât și depunerea cash in cont.

  2. Etalonul de baza este Bitcoinul, moneda principala din care se tranzacționează. Înțeleg ca se mai poate tranzacționa si din Ethereum. Schema este așa:


cryptomonede

A. Pe o platforma gen www.btcxchange.com sau Coinflux (mi s-au părut cele mai accesate și sigure), îți faci un cont, care va trebui alimentat cu bani, respectiv lei, euro sau usd.

B. Apoi, cumperi Bitcoin sau Ethereum (cele doua monede din care se fac schimburile / tranzacțiile). Noile monede vor fi depozitate in contul tău aferent platformei respective ... îl putem numi un portofel.

C. Poți rămâne la acest nivel investițional, iar profitul tău va fi rezultatul creșterii valorii nominale a celor doua monede. Le schimbi inapoi in valuta dorita și “marchezi la poarta”... asta bineînțeles pe un interval de timp. Se poate însă sa și pierzi dacă ai cumpărat cu un preț și in timp valoarea monedelor scade. Gen cumpărai Bitcoin in noiembrie 2017 și in decembrie valoarea lui atingea un minim îngrijorător.

D. Transferi Bitcoinii către o alta platforma de tranzacționare ... eu așa am făcut, i-am transferat pe www.binance.com si acolo a început “joaca”. Cu Bitcoinii deținuți cumperi alte monede. Acestea fie cresc fie scad aducând profit sau pierdere....totul după știinta, comportamentul sau norocul fiecăruia.

La final schimbi monedele deținute in Bitcoini pe platforma ta, sau transferi Bitcoinii inapoi in contul tău de la Btcxchange și apoi faci transferul in contul tău bancar in valuta dorita.

Sunt foarte multe platforme/ echange-uri unde poți face tranzacții. Fiecare este liber sa aleagă....poți fi activ pe una sau pe mai multe simultan... totul in funcție de beneficii și riscuri. Mie deocamdată îmi place Binance iar analiza monedelor o fac inspirându-mă de aici: https://coinmarketcap.com/

E. De aici începe apetitul investițional și mai alea “dibăcia” fiecăruia in a investi. Fie ești un trader de cursa lunga și investești in monede pe care le lași in așteptare sperând sa le crească valoarea fie ești un jucător activ și speculezi oportunitățile.

Ca și la kitesurfing, te poți da liniștit din punctul A in punctul B și tot așa....sau încerci noi provocări depășindu-ți limitele! Tu ce preferi?

Gata, s-a pus vântul... relația perfecta ar fi ca in timp ce ne dăm cu kite-ul valoarea monedele in care am investit să crească. Ar fi frumos nu!? Sa știi ca la mine exact așa s-a întâmplat!!!

Sfaturi finaciare din bârlogul zmeului:

Fii cu grija și la vânt și la bani!
Nu investi toți banii intr-o singura moneda!
Dezvolta un portofoliu diversificat, pe principiul ouăle in mai multe coșuri!
Analizează și ia decizii inteligente!
Fii atent la piața!
Vinde scump și cumpara ieftin!
Când toată lumea urmează un drum bătătorit e mai bine sa mergi pe cărare!
Fii consecvent!
Nu cheltui mai muIti bani decât cei câștigați!
O parola suplimentară oricând este binevenita!

Zmeul cryptomonedian,
Gabriel Alecu

PS-Între timp au apărut modificări in relația btcxchange & banca

cryptomonede